Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έκανε το 5×5 με γκολάρες!

Έκανε το 5×5 με γκολάρες!

Το 5 στα 5 στον δεύτερο όμιλο έκανε η Liverpool, επικρατώντας με 2-0 της Porto στο Anfield.

Οι Reds κράτησαν ανέπαφη την εστία τους και σημείωσαν δύο υπέροχα τέρματα, με τους Thiago και Salah, για να φτάσουν τους 15 βαθμούς.

Α’ Ημίχρονο: Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον Σαββατιάτικο αγώνα και τον Tyler Morton στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Reds εναντίον της Porto.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ σε δύο περιπτώσεις στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αρχικά, με την κεφαλιά του Taremi, η οποία κόντραρε στον Matip και στη συνέχεια με το πλασέ του Otavio, ο οποίος στο 12’ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα, προ κενής εστίας, στα δίχτυα του Alisson.

Οι Reds απάντησαν στις ευκαιρίες στο 14’ με την κεφαλιά του Matip, που όμως ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Costa. Η ομάδα του Klopp απείλησε και στο 24’ με τον Salah, ο οποίος πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα των Δράκων, μετά από λάθος του τελευταίου.

Η Liverpool βρήκε δίχτυα στο 37’ με πλασέ του Sadio Mane, με το γκολ αρχικά να μετράει και στη συνέχεια να ακυρώνεται για οφσάιντ του Σενεγαλέζου, μετά από έλεγχο του VAR.

Ο επιθετικός της ομάδα μας απείλησε και στο 45’ με πλασέ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα όμως να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Β’ Ημίχρονο: Με άστοχη κεφαλιά του Taremi ξεκίνησε και η επανάληψη, η οποία δεν απείλησε τον Alisson. Οι Δράκοι πλησίασαν στο γκολ στο 49’ με τον Uribe που εκμεταλλεύτηκε την κόντρα που έγινε πάνω στον Mane, μετά από εκτέλεση κόρνερ και σούταρε, χωρίς όμως να βρει εστία.

Εκείνη που άνοιξε όμως το σκορ (για δεύτερη μάλιστα φορά) στην αναμέτρηση ήταν η Liverpool, με ένα εξαιρετικό εκτός περιοχής σουτ του Thiago! Ο Ox εκτέλεσε το φάουλ, με την άμυνα της Porto να απομακρύνει και να στέλνει την μπάλα πάνω στον Ισπανό, ο οποίος εξαπέλυσε ένα μονοκόμματο σουτ, για να γράψει το 1-0.

Πολύ κοντά στο δεύτερο τέρμα έφτασαν οι Reds στο 61’ με την προσπάθεια του Oxlade-Chamberlain, ενώ δύο λεπτά αργότερα έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Minamino, όμως και πάλι το τέρμα ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

Οι Reds έκαναν τις πρώτες τους αλλαγές στο 65’ με τον σκόρερ, Thiago και τον Κώστα Τσιμίκα να παραχωρούν τις θέσεις τους, στους Henderson και Robertson.

Τον δείκτη του σκορ στο 2-0 ανέβασε η Liverpool με την συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, με τον Mo Salah παράλληλα να σημειώνει άλλο ένα υπέροχο τέρμα! Ο Αιγύπτιος εκμεταλλεύτηκε τον λάθος υπολογισμό του Zaidu, άλλαξε με τον Henderson, για να ξαναπάρει από εκείνον και να τελειώσει την φάση με τέλειο αριστερό πλασέ εντός περιοχής.

Ο Αιγύπτιος και ο Mane βγήκαν από το ματς αμέσως μετά το 2-0, με τους Origi και Fabinho να περνούν εντός, ενώ και ο James Milner πέρεσε στο αγωνιστικό χώρο δέκα λεπτά αργότερα αντί του Ox.

Ο Millie δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση στις καθυστερήσεις, ωστόσο ο Costa είχε απάντηση, μπλοκάροντας σταθερά. 

Man of the Match: Thiago Alcantara

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Williams, Konate, Matip, Τσιμίκας (Robertson 63′), Morton, Thiago(Henderson 63′), Oxlade-Chamberlain (Milner 82′), Salah (Fabinho 71′), Mane (Origi 71′), Minamino

Έμειναν στον πάγκο: Adrian, Kelleher, Van Dijk, Jota, Phillips, Alexander-Arnold

Porto: Costa, Mario, Pepe (Cardoso 25′), Mbemba, Zaidu, Otavio, Uribe (Grujic 77′), Oliveira (Vitinha 63′), Diaz, Taremi (Conceicao 63′), Evanilson (Martinez 77′)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η AC Milan νίκησε με 0-1 την Atletico Madrid στο Wanda Metropolitano, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του ομίλου.

Η βαθμολογία:

Liverpool 15

Porto 5

AC Milan 4

Atletico Madrid 4

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στην Southampton.

Jordan Henderson και Mo Salah πανηγυρίζουν το 2-0.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com